- Zaloga: Na zalogi
Čaj z vrbovcem, bodečo lobodiko, preslico in virginskim nepozebnikom.
Prostata.
Čaj pripravimo kot prevretek.
Naravno prehransko dopolnilo.
Sestavine
Drobnocvetni vrbovec (Epilobium parvifolium Scherp.) nadzemni deli 1500 mg, ipe roxo (Handroanthus impetiginosus Mattos) skorja 1200 mg, bodeča lobodika (Ruscus aculeatus L.) koren 1200 mg, njivska preslica (Equisetum arvense L.) nadzemni deli 900 mg, virginski nepozebnik (Hamamelis virginiana L.) list 600 mg, galangal/galgant (Alpinia galanga Wild) korenina 600 mg.
Navodilo za uporabo
Zamešajte 6 g pripravka (kar je približno dve žlici) v pol litra hladne vode. Zavrite in pustite vreti 5 minut. Ohladite, sladkajte (najbolje z medom) in pijte po požirkih zjutraj in zvečer.
Opozorila
Hranite izven dosega otrok. Priporočene količine dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.
Zaužijete le precejeno tekočino. Usedlino zavrzite.
Solimejevi čaji so pakirani v kontrolirani atmosferi.
Kaj je kontroliranana atmosfera?
V živilski industriji se pojavlja pritisk za zmanjšanje uporabe umetnih dodatkov v sadju in zelenjavi. Za to se izvajajo izboljšave embalaže in metod pakiranja, kar je izziv, saj vsak tip hrane zahteva svojo optimalno plinsko mešanico. To umetno mešanico plinov, ki se uporablja za skladiščenje ali embalažo, imenujemo kontrolirana atmosfera (KA). Ta postopek podaljšuje rok uporabnosti pakiranih živil in hkrati ohranja kakovost. Želja pri razvoju tega postopka je bila nadomestiti grobe kemične postopke (kot so E-dodatki) z novo tehnologijo, ki bi hkrati omogočala daljše roke uporabnosti, ohranjala kakovost, barvo in vonj - brez škodljivih aditivov.
V parkiranju v KA se zrak, ki ga dihamo (sestavljen iz 21% kisika, 0,038% ogljikovega dioksida in 78% dušika), spremeni v umetno mešanico plinov, ki se uporabi za skladiščenje ali embalažo. Količina kisika se zmanjša na 0-5%, medtem ko se koncentracija ogljikovega dioksida poveča na 3-10%, dodaja se tudi inertni dušik. Takšna mešanica plinov preprečuje rast bakterij in plesni.
Kako deluje kontrolirana atmosfera?
KA ohranja svežino, barvo in zmanjšuje kislost hrane zaradi pomanjkanja oksidacije. Višja koncentracija ogljikovega dioksida preprečuje gnitje rastlinskih tkiv.
Prava kombinacija pakirnih plinov in ustrezne embalaže sta ključni za ohranjanje hrane.
KA
je uporabna tehnologija v živilski industriji, ki lahko ohranja svežino
in kakovost pakiranih živil. Vpliva na rok uporabnosti, videz in
hranilno vrednost hrane.
- 0%
- 0%
- 0%
- 0%
- 0%
Prijavi to mnenje.
Sestavine | ||||||||||||||||
|